پزشکی۸۹

سلامتی

پزشکی۸۹

سلامتی

چند نکته در رابطه با حمله قلبی


ــر اخیراً دچار حمله قلبی شده اید، در خطر حملات آتی
نیز هستید، اما می توانید با رعایت حتی چند نکته کوچک، این احتمال را به حداقل برسانید.
دکتر لارنس گیمپل رئیس مرکز قلب شناسی دانشگاه ویرجینیا اعتقاد دارد که: ''واکنش شما نسبت به حمله قلبی، تاثیر بسیار زیادی بر آنچه در آینده برایتان اتفاق می افتد خواهد داشت.''
متاسفانه، اکثر بیماران قلبی تصور درستی از آنچه برایشان مفید است و آنچه برایشان ضرر دارد، ندارند. دکتر گیمپل متداول ترین این تصورات اشتباه را شامل موارد زیر میداند:
1- تصور اینکه همه ی حملات قلبی شبیه به هم هستند: اگر خاله یا عمه تان بعد از یک عمر غذای کم چربی خوردن و ورزش مداوم دچار حمله قلبی شده است، ممکن است تصور کنید که تغییر شیوه زندگی خودتان نیز کمک به جلوگیری از بروز این مشکل در شما نمی کند. یا مثلاً یکی از همکارانتان بعد از حمله قلبی کارش را ترک می کند و شما تصور می کنید که شما نیز باید در صورت ابتلا همین کار را انجام دهید. اما ممکن است این تصورات شما به کلی اشتباه باشد. پس لازم است که حتماً با پزشکتان در این رابطه مشورت کنید.
دکتر گیمپل می گوید: ''ممکن است چیزی که در یک فرد مفید و لازم بوده، در فرد دیگر به این صورت نباشد. افراد مختلف معمولاً با خطرات متفاوتی تهدید می شوند که از ظاهرشان نمی توان حدس زد.''
2- سختی ندادن به خود برای داشتن شیوه زندگی سالم: یاد گرفتن سالم غذا خوردن، یا ترک سیگار و یا حتی ورزش کردن ممکن است برایتان سخت ترین و بزرگ ترین مشکل زندگی باشد. اما خوب است بدانید که این تغییرات بهترین اقدامی است که می توانید برای داشتن زندگی سالم تر و کم خطرتر انجام دهید.
دکتر گیمپل اعتقاد دارد: ''حمله قلبی می تواند شیوه ی زندگی افراد را به کلی تغییر داده و بهبود بخشد، به این دلیل که آنها مجبور می شوند برای جلوگیری از حملات بعدی این تغییرات سالم را در خود ایجاد کنند.''
اقداماتی که می تواند به شما برای جلوگیری از ایجاد حملات قلبی دیگر در آینده کمک کند عبارتند از:
• ترک سیگار
• ورزش مداوم، طبق مصلحت پزشک
• داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل (کم چربی و کم کالری)
• کنترل وزن بدن
• کنترل فشار خون
• کنترل سطح کلسترول
• کنترل دیابت و سایر اختلالات قند خون
3. ماندن در حالت ناراحتی و افسردگی: دکتر گیمپل اینطور توضیح می دهد که: ''حمله قلبی می تواند نقطه تغییر در زندگی افراد، نه فقط برای خود بیمار، بلکه برای همسر، فرزندان، دوستان و یا همکاران او، باشد.''
ممکن است تصویر خود به عنوان یک فرد سالم یا توانایی انجام کارهای مهم در زندگیتان را از دست داده باشید. هر تغییر عمده در زندگی می تواند با احساس افسوس، ناراحتی و شکست همراه باشد، و بیمار مراحلی از انکار، گوشه گیری، عصبانیت، افسردگی و پذیرش شرایط را از سر می گذراند.
شما و خانواده تان باید روی هر کدام از این مراحل به کمک یکدیگر کار کنید. یادتان باشد که اینکار باعث می شود آینده ای مثبت تر و سازنده تر در انتظارتان باشد.
اگر در یکی از این مراحل ثابت بمانید، حتماً باید با پزشک روان درمان مشاوره کنید.
4. خودداری از مصرف دارو: انواع مختلفی از روش های درمانی جدید و همچنین سنتی برای بیماری های قلبی وجود دارد که می توانند تاثیری شگرف بر زندگی امروز و آینده تان داشته باشند. بدون مشورت پزشکتان مصرف هیچ دارویی را متوقف نکنید. و برای انتخاب نوع درمان با پزشک خود حتماً مشورت کنید تا ببینید که چه روش درمانی بیشتر برای شما مفید است. مواردی که در انتخاب روش درمانی باید به آنها توجه داشته باشید عبارتند از:
• بیشترین فایده را برای شما داشته باشد.
• کمترین عوارض جانبی را داشته باشد.
• استطاعت انجام آن را داشته باشید.
• بتوانید به راحتی آن درمان ها را انجام دهید.
5. انتقال عادات ناسالم در خانواده: کمی در موردش فکر کنید—اگر شما سیگارتان را ترک کنید و در نتیجه آن سایر اعضای خانواده نیز همین کار را انجام دهند، با این اقدامتان به همه کمک کرده اید. برای ایجاد تغییرات سالم در زندگیتان هیچ واهمه ای نداشته باشید، و از اطرافیانتان بخواهید شما را در این راه یاری کنند.
دکتر گیمپل می گوید: ''حملات قلبی نیز مانند رفتارها و عادات ناسالم مثل تغذیه بد، ورزش نکردن و کشیدن سیگار در خانواده ها به صورت موروثی منتقل می شود. همه باید سعی کنند به نوبه خود الگوی خوبی برای اطرافیانش باشد.
6. به خطر انداختن زندگی، به خاطر روش های درمانی سنتی: در بسیاری از موارد، روش های درمانی که پزشکان در سالیان قبل تجویز می کردند، امروزه منسوخ شده و غیر مرسوم به حساب می آیند.
دکتر گیمپل عقیده دارد: ''طی پانزده سال گذشته تغییرات و پیشرفت های شگرفی در زمینه راه و روش های درمانی بیماران قلبی به دست آمده است. این تغییرات می تواند تاثیرات بسیار زیادی در زندگی این افراد داشته باشد. اشتباه بزرگی است که بیماران از این روش های جدید استفاده نکرده و به همان روش های سنتی برای درمان بیماریشان پایبند باشند.''
7. امتناع از ورزش: ممکن است تصور کنید که ورزش میتواند استرس قلبیتان را بالاتر ببرد، اما خوب است بدانید که ورزش مداوم و پیگیر، یکی از بهترین اقداماتی است که می توانید برای بهبود وضعیتتان انجام دهید. افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، باید طبق توصیه های پزشک و با صلاحدید او به ورزش بپردازند. این افراد باید از پزشک معالج خود بخواهند تا یک برنامه ورزشی برطبق وضعیت جسمی، نیازها و علایقشان برای آنها طرح ریزی کند.
ورزش کردن به این بیماران کمک می کند تا با کنترل وزن، کلسترول، فشارخون، قند خون و سایر مسائل از ایجاد حملات آتی جلوگیری به عمل آورند. یکی از بهترین راه ها برای شروع این برنامه، شرکت در جلسات برنامه های توانبخشی قلبی است.
دکتر گیمپل در این زمینه نیز اظهار می دارد که: ''تصور بعضی از مردم از ''توانبخشی'' برنامه هایی خسته کننده ویژه افراد ناتوان جسمی است، آنها نمی دانند که این تمرینات، برنامه ی عالی ورزشی و مشاوره است. این بیماران باید پیوسته و مداوم ورزش کنند، ورزش باعث تقویت روحیه آنها نیز خواهد شد.''
8. سوال نکردن از پزشک معالج: پزشک شما بهترین دوستتان است که میخواهد در مراقبت از شما با شما شریک باشد. اشکالی ندارد که در صورت بروز هرگونه مشکل یا حتی ایجاد هر سوالی در مغزتان با او تماس گرفته و مشورت کنید.
دکتر گیمپل توضیح می دهد که: ''حمله قلبی به واسطه بیماری مزمنی به نام ''بیماری شریان های کرونری'' اتفاق می افتد. یک بیماری مزمن شبیه به سینه پهلو نیست که با چند آنتی بیوتیک درمان شود. بیماری شریان های کرونر باید در طول زمانی طولانی مورد مداوا قرار گیرد. از اینرو بیماران باید با پزشکشان رابطه ای دوستانه برقرار کنند تا بتوانند با کمک وی زندگیشان را در این مدت طولانی کنترل کنند.''

توصیه کلی دکتر گیمپل برای بیماران قلبی: خوش بینی و مثبت اندیشی!
دکتر گیمپل عقیده دارد که: ''تغییر و پیشرفت در روش های درمانی این بیماری هنوز به نقطه میانی نیز نرسیده است. آنچه در 15 سال آینده ممکن است اتفاق بیفتد بستگی به خوشبینی آنها دارد. اگر بتوانید به مدت 15 سال خوب از قلبتان مراقبت کنید، معلوم نیست که 15 سال دیگر قادر به انجام چه درمان هایی برای قلب شما هستیم. پس لازم است خوش بین باشید و به دستاوردهای آینده با دیدی مثبت نگاه کنید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد