پزشکی۸۹

سلامتی

پزشکی۸۹

سلامتی

تشخیص سکته مغزی


بهترین و سریع‌ترین روش تشخیص سکته مغزی، MRI است
ایسنا، علوم پزشکی ایران- در صورتی که سکته مغزی دیرتر تشخیص داده شود، عواقب بسیار وخیمی از قبیل فلج نیمی از بدن، از دست رفتن تکلم و یا سایر حواس را درپی خواهد داشت؛ به همین سبب انتخاب یک روش و سیستم صحیح برای تشخیص این اختلال اهمیت بسیار زیادی دارد.
در همین خصوص گفت و گویی با پروفسور«امیر زمانی»، استاد دانشگاه‌ هاروارد و یکی از سخنرانان بیست و یکمین کنگره رادیولو‍ژی صورت گرفته است.

- بفرمایید سکته مغزی تا چه زمانی باید تشخیص داده شود و در صورت تاخیر چه عواقبی را برای بیمار در پی خواهد داشت؟
از آنجا که متعاقب سکته مغزی، جریان خون در برخی مویرگ‌های مغزی که تغذیه کننده بافت مغز هستند قطع می‌شود، عملکرد آن قسمت از بدن برای مدتی از بین می‌رود، در صورتی که این وقفه بیشتر از زمان معین به طول بیانجامد، فعالیت قسمتی که خونرسانی به آن متوقف شده، کلا از بین رفته و این بسیار خطرناک است. در ضمن حد میانگینی که برای تشخیص سکته مغزی معین شده حداکثر تا 6 ساعت است.
- بهترین و سریع‌ترین روش تشخیص سکته مغزی چیست؟
به نظر من MRI، مناسب‌ترین روش تشخیص این اختلال است، اما در حال حاضر اختلاف نظرهایی روی عوارض MRI بین متخصصان وجود دارد.
- عوارض و یا منع استفاده از MRI شامل کدام موارد می‌شود؟
در اغلب موارد، MRI هیچ تاثیر سویی ندارد اما برخی بیماران با شرایط خاص، مثل اشخاصی که درون گوش آنها ایمپلنت کار گذاشته شده، بیمارانی که به تازگی جراحی مغز داشته‌اند و یا افرادی که دچار ترس از فضای بسته هستند قادر به استفاده از روش MRI نیستند.
-MRI ظرف چه مدتی قادر به تشخیص سکته مغزی است و در صورت در دسترس نبودن این دستگاه باید از چه روشی استفاده شود؟
MRI دارای حسگرهای مغناطیسی بسیار قوی است که تنها ظرف 30 دقیقه پس از سکته می‌تواند این اختلال را تشخیص دهد؛ در ضمن دستگاه CT اسکن جایگزین مناسبی برای MRI به حساب می‌آید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد