ماهی : اسیدهای چرب موجود در ماهی های با میزان
چربی بالا می توانند به حفظ عملکرد طبیعی قلب کمک کرده و مانع از ایجاد لخته توسط
پلاکتها شده و فشارخون را در حد طبیعی نگه دارند و بهتر است هفته ای دو بار ماهی
مصرف شود . لوبیا : بهتر است سه تا چهار بار در هفته لوبیا
مصرف کنید و اگر لوبیاها جایگزین گوشت حیوانات شود چربی اشباع شده رژیم غذائی را
کاهش داده و باعث کاهش LDL و جلوگیری
از سخت شدن ( تصلب ) شرائین می شود . همچنین می توانید از سویا استفاده
کنید . سبزیجات : مصرف روزانه سبزیجات را فراموش نکنید
زیرا سبزیجات دارای مقادیر زیاد فیبر می باشند و از طرفی میزان کالری این مواد کم
بوده و باعث می شود وزن پائین نگه داشته شود و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد .
سبزیجات شامل کلم ، گل کلم ، کلم بروکلی ، اسفناج ، کاهو ، هویج ، کدو و فلفل می
باشند . میوه جات : مصرف روزانه میوه بعلت وجود فیبر
باعث کاهش کلسترول می شود سعی کنید از انواع میوه استفاده کنید ولی آب میوه فیبر
ندارد . غلات : هر روز از غلات استفاده کنید از جمله
نان غله کامل ، ذرت بوداده و غیره .
روغن سویا و کانولا : برای پخت و پز بجای کره و
مارگارین از این روغن ها استفاده کنید زیرا دارای اسیدهای چربی هستند که باعث حفظ
عملکرد طبیعی قلب شده و مانع لخته شدن خون می شوند .
محصولات لبنی کم چرب و بدون چربی : هر روز از
لبنیات استفاده کنید بخصوص از نوع کم چرب .
توجه داشته
باشید تمام مواد ذکر شده فوق باعث کاهش کلسترول بد ( LDL )
شده و مانع رسوب چربی در جدار عروق می شوند و در نتیجه
احتمال بروز بیماریهای قلبی از جمله انفارکتوس را کاهش می دهند . علاوه بر موارد
فوق هر روز ۳۰ دقیقه ورزش کنید .
ورزش هائی مانند پیاده روی ، بالا رفتن از پله ها ، دویدن و دوچرخه سواری در
جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی به شما کمک می کند
. منبع: ماکرو
فارس |